Perberesit
• 4 copa fileto pule te prera holle
• 2 luge miell
• 1/2 luge kripe
• 1/4 luge piper I zi I fresket
• 2 luge vaj ulliri
• 1 qepe e grire
• 2 luge uthull balsamic
• 60 gram kepurdha te thata, te kaluara me pare ne uje vale
• 1/4 filxhan musht molle
• 1 luge trumze e fresket e grire per garniture
Menyra e gatimit
Parangrohni furren ne 95 Grade C
Vendosni miellin ne nje tas te ceket dhe perzieni me kripe dhe piper. Lyheni cdo pjese te
filetos me miell dhe shkundeni ate.
Ne nje tigan te madh hidhni dy luge vaj ulliri dhe ngroheni ate. Vendosni copat e filetos te
kaluar me pare ne miell dhe skuqini deri sa marrin nje ngjyre te arte, rreth 4-5 minuta ne
sejcilen ane.
Kalojini ne nje ene te pershtatshme per t’i mbajtur ne furre te ngrohta
Hidhni ne nje tigan 1 luge caji vaj ulliri dhe shtoni qepen e grire dhe gatuajeni 1-2 minuta.
Rriteni temperaturen, shtoni uthullen balsamico, mushtin e molles . Trazojeni derisa te
mbetet ne lengun e vet.
Pasi te valojne, uleni nivelin e zjarrit dhe shtoni kepurdhat dhe trumzen. Lereni te valoje sa
te behet nje salce e lidhur, rreth 5 minuta.
Per ta sherbyer, vendosni pjeset e filetos ne pjate, shtoni nje pjese nga salca e pergatitur si
dhe trumze te fresket