Perberesit
• 0.5 kg fileto pule e ndare ne copa te vogla
• 1 luge gjelle vaj ulliri
• ½ filxhan leng Portokalli
• ¼ filxhan recel portokalli
• 1 luge sheqer I kuq
• ½ luge gjelle xhinxher e grire
• 2 luge kafe salce soje
• 1 luge gjelle miell misri
• 0.5 Kg borcoli
• 2 filxhana oriz
Menyra e gatimit
Pergatisni orizin duke i dhene nje vale derisa kokrra e orizit te jete e ngrenshme dhe
vendoseni ate menjane
Perzieni lengun e portokallit, recelin e portokallit, sheqerin e kuq, xhinxherin dhe salcen e
sojes ne nje tenxhere te vogel. Vendoseni tenxheren te bej vlim te ngadalte.
Nxeheni vajin ne nje tigan ne nje zjarr mbi mesataren dhe shtoni pjeset e copetaura te
filetos . Tiganisini per 6 minuta duke u kujdesur qe te gjitha te marrin nje ngjyre kafe te
lehte. Ne nje ene perzieni miellin e misrit me ujin duke u kujdesur qe te mos behen kokrra.
Kete perzierje ja shtojme ngadale tenxheres qe ka lengun e portokallit , recelin dhe te tjerat
duke i perziere me ngadale.E leme ne zjarr per tre minuta derisa salca te behet nje mase e
lidhur.
Ne nje tenxhere me uje te valuar, vendosim brokolin te marre nje vale.
Shtoni brocolin tek tigani qe ka pjeset e filetos. Lereni ne zjarr per tre minuta ose derisa
pjeset e pules te kene marre shijen e brocolit.
Sherbejeni pulen dhe broklin duke e vendosur mbi orizin e zier dhe mbi te vendosni salcen
me leng portokalli