Perberesit
• 4 Kofshe pule (cung pule)
• 4 kofshe pula(trashka pule)
• 0.75 kg qepujka te vogla per comlek
• 1 luge caji kripe
• ½ luge caji me piper te zi
• 1 luge gjelle vaj ulliri
• 1 luge gjelle gjalpe
• ½ filxhan caji me vere
• 1 filxhan caji me leng pule
• 1 portokall , lekura e portokallit dhe lengu I nje kokrre
• ¾ filxhan caji me kumbulla te thata pa berdhama
• 2 gjethe dafine
Menyra e gatimit
Ne nje tenxhere te madhe tresni gjalpin me vaj ulliri ne zjarr me shume se zjarri i mesem.
Hidhini kripe dhe piper pjeseve te pules.Shtoni ne tenxhere pjeset e pules dhe i gatuani ato
derisa te marrin nje ngjyre te arte ne te gjitha anet, per afro 5-6 minuta ne sejcilen ane.
Hiqini pjeset e pules dhe vendosini ne nje pjate.
Rivendosni tenxheren ne nxehtesi mbi mesataren. Shtoni qepet trazojini rreth 5-6 minuta
derisa te marrin ngjyre te arte.
Ne nje tenxhere shtoni veren, lengun e portokallit vendoseni tenxheren te zieje sa te
pergjysmohet lengu.Shtoni kumbullat e thata gjethet e dafines dhe lekurat e
portokallit.Vendosni pjeset e pules dhe lengun e pules. Mbuloni tenxheren me kapak dhe
uleni zjarrin. Le te rrije ne zjarr per rreth 30 minuta derisa termometri te tregoje 76 ºC. Hiqini
gjethet e dafines dhe lekurat e portokallit.Sherbejini pjeset e pules me leng, kumbulla te
thata dhe me qepe.