Perberesit:
Pjesen e gjoksit te pules e presim ne 6 feta te holla
Kripe
½ luge caji me piper
2 luge gjelle gjalpe
2 luge vaj ulliri
½ kg kepurdha
2 thelpi hudhra te grira
¼ filxhan caji me qepe te grire
1 filxhan vere e bardhe
400 gram domate te prera ne kubik
1 luge gjelle me kaperi
4 luge borzilok te grire
1 luge rozmarine e grire
Krem me miell dhe me hudhra
4 filxhan caji me leng pule
1/2 filxhan caji krem I pergatitur me ricotta dhe salce soje
½ filxhan caji me uje
2 thelpi hudhre te grire
2 luge gjelle me gjalpe
1 filxhan miell
Menyra e gatimit
Perzieni pjeset e prera te gjoksit te pules me kripe dhe piper
Ne nje tenxhere hidhni gjalpin dhe vajin e ullirit ne nje nxehtesi mbi mesataren derisa gjalpi
te shkrije. Shtoni pjeset e pules gatuajini per 2- 3 minuta derisa te marrin nje njgjyre te arte
ne te gjitha anet. Hiqini nga tenxherja dhe vendosini ne nje pjate
Shtoni kepurdhat e prera dhe perzijini. Pas 2 -3 minutash shtoni qepet, kaperi dhe hudhrat
e grira.Vazhdoni t’i gatuani per 2 minuta te tjera.Shtoni veren ne tenxhere, vendoseni te
valoje ne zjarr te ulet per rreth 4 minuta. Shtoni domatet dhe te vazhdoje te valoje per 3-4
minuta te tjera , derisa te avulloje dhe te mbetet me pak leng. Shtoni borzilokun dhe
rozmarinen dhe le te rrije ne zjarr ne minimum
Perzieni miellin me pak uje te ftohte, shtoni kremin e djathit ose ricoton, hudhren e bluar
dhe gjalpin . Hidheni kete perzierje ne nje tenxhere dhe vendoseni te valoje ne temperature
te ulet duke e trazuar per rreth 15-20 minuta derisa te perftojme nje salce homogjene.
Pjeset e pules vendosini ne nje tigan ne zjarr te mesem dhe shtojini nga lengu i domateve
dhe i kepurdhave. Le te qendroje mbi zjarr per rreth 5 minuta ku pjesat e pules te kene
marre nxehtesine ne te gjithe pjeset e saj
Ne nje tas vendosni kremin e pergatitur me hudhra dhe krem djathi, dy pjese te gjoksit te
pules dhe mbi te vendosni salcen me domate dhe kepurdha. Zbukorojeni me pak borzilok
dhe rozmarine